KALKAN DA GİDİLECEK PLAJLAR;
28/04/2022

KALKAN DA GİDİLECEK PLAJLAR;


KALKAN DA GİDİLECEK PLAJLAR

  1. KALKAN HALK PLAJI

Kalkanın tam merkezinde bulunan Kalkan Halk Plajı tüm misafirlerimize ücretsizdir. Oldukça berrak ve temiz plaja sahip olan plaj turkuazın en muazzam rengine sahiptir. Kalkan Halk Plajının kumsalı çakıllı olduğu için dalga olsa bile beraklığından ödün vermiyor. Bakımlı ve temizliği ile kalkanın meşhur plajında şemsiye ve şezlong kiralamak ücretlidir.

  1. PATARA PLAJI

Patara Plajı kalkan merkeze 15 km uzaklıktadır. Bu plaj Dünya’nın onuncu Türkiye’nin ise en uzun plajıdır. Uzunluğu yaklaşık 12 km dir. Akdeniz Kaplumbağaları Caretta Carettaları da ayrı severler Patara Plajını. Milyonlarca yıldır yumurtalarını bırakıp yavruladıkları nadir plajlardan biridir burası. 

İncecik kumu ve sığ denizi ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Patara plajına giriş ücretlidir. 

  1. KAPUTAŞ PLAJI

Kaş-Kalkan yolu üzerinde bulunan , Kalkana yalnızca 9 km, kaşa 15 km uzaklıkta olan Kaputaş plajı hem kalkan hem de kaşta bulunan misafirlerimiz tarafından en çok tercih edilen plajlarımızdan biridir. Kaputaş plajı muhteşem güzellikteki rengi ile sadece Kalkanın en güzel plajlarında değil Türkiye'nin de en güzel plajları listesinde yer almaktadır. Yer altında akmakta olan suyun çakıllar arasında süzülmesiyle beraber serinliğini koruyan deniz genellikle dalgalı oluyor. Plaja gitmek için 200 basamak inmek gerekmektedir. Ancak buna değer. :) Kaputaş plajına giriş ve duş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralamak ücretlidir. Aynı zamanda plajda belediye tarafından işletilen bir kafe restoran da bulunmaktadır.

  1. KALAMAR BEACH CLUB

Kalkanda en çok ziyaret edilen plajlardandır. Kalkan merkeze arabayla 10 dk uzaklıktadır. Girişler ücretlidir. Giriş ücreti içine şezlong, şemsiye, kano, bisiklet ve trambolin kullanımı dahildir. Eğer tahta platformda bir şezlong tercih ederseniz giriş ücreti biraz artmaktadır. 

  1. AKÇAGERME PLAJI

Kalkan-Kaş yolu üzerinde, kaş girişinde bulunan plaj kalkan merkeze araba ile 20 dk uzaklıktadır. Temizliği ile öne çıkan plajımız 200 metre uzunluğa sahiptir. Plajda ince kum yerine ufak taşlar bulunmaktadır. Denizi sakin ve dalgasız olan bu plajın girişi ücretsizdir şezlong ve şemsiye için ise ücret talep edilmektedir. Dalgasız oluşu sebebi ile çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir. 

  1. FIRNAZ KOYU

Mavi yolculukların duraklarından biri olan Fırnaz koyu turkuaz renkli akvaryum gibi denizi ile oldukça çekici. İnsanı gençleştirdiğine inanılan çamuru ile çamur banyosu da yapılabilen koya stabilize yolu sebebiyle karadan ulaşmak çok zor. Fırnaz Koyu’nu keşfetmek için tekne turlarına katılmak gerekiyor.

  1. INDIGO BEACH CLUB

Kalkan Halk Plajı’nın yakınında konumlandırılmış Indigo Beach Club’da Kalkan merkezindeki pek çok beach club gibi kumsal yerine platformdan denize giriliyor.  Şezlong ve şemsiyenin ücretli olduğu Indigo Beach Club’da denizi kuşbakışı gören bir kafe restoran da bulunuyor.